Vet du egentlig hva hårtap er?

02 februar 2020
Mathias Bjelland
Vet du egentlig hva hårtap er?

Hva er hårtap?

Alle av oss er kjent med håravfall som et medisinsk fenomen. Faktisk opplever millioner over hele verden det, med flere millioner å følge i løpet av de kommende årene. Hårtap er et veldig mangefasettert fenomen bare på grunn av det store antallet tilfeller som finnes. Hårtap rammer først og fremst menn, men noen kvinner opplever milde former for hårtap senere i livet. Hårtap er vanligvis ikke noe som noen ser frem til å ha. Som sådan har en hel bransje dukket opp for å imøtekomme dette markedet.

Hårtap er omtrent definert som tap av hårdekning i hodebunnen. Dette skjer med mange menn som starter i trettiårene. Når det er sagt, kan noen menn oppleve håravfall for tidlig, noen ganger så tidlig som i begynnelsen av tjueårene eller sent på tenårene. Hårtap kan ha mange former og komme i veldig forskjellige intensitetsnivåer. Hver form for hårtap har sine egne årsaker og løsninger som fungerer best på det, slik som https://puregrow.no/ sin løsning.

Mannlig mønster skallethet

Den vanligste formen for håravfall hvor som helst er noe som kalles mannlig skallethet. Det er her hårdekningen går tapt systematisk. Hårtapet vil starte fra fronten, spesielt regionen like over pannen, og langsomt jobbe seg tilbake over tid. I relativt milde tilfeller vil håravfallet stoppe en del av veien gjennom prosessen. Mer intensive tilfeller vil se at håravfallet når helt ut mot baksiden av hodebunnen og spiser bort ved sidene.

Den mest brukte løsningen for denne typen hårtap ville være en form for hårstykke. I de mildere tilfellene kan noen være i stand til å slippe unna med bare en delvis hårbit som er akkurat stor nok til å dekke området med håravfall. For de mer avanserte sakene ville det være behov for en full parykk. Hårtap er i stor grad arvelig. Dette er grunnen til at forebyggende løsninger dessverre ikke er veldig levedyktige.

Flere nyheter