Skal du begynne å lære deg å spille mandolin?

19 juli 2020
admin

Skal du begynne å lære deg å spille mandolin?

Strengeinstrumenter er utrolig spennende. Gjennom historier har de spilt en stor og viktig rolle i utviklingen av musikken gjennom tidene og mandolin er et bra sted å starte. Hos Danmusikk har jeg sett at det har et stort utvalg av strengeinstrumenter og masse forskjellige mandoliner, og du kan velge mellom akustiske eller elektriske typer, pluss at det også tilbyr alt det forskjellige utstyret man kan komme til å trenge når man begynner å spille et instrument. 

 

Kjøp riktig utstyr

Når du skal begynne å lære deg å spille mandolin er det mange ting du skal tenke på, og ofte blir mange overrasket over at det er mye mer utstyr enn selve instrumentet de trenger. For eksempel er strenger noe man bruker og kaster og trenger nye av hele tiden. En bag eller kasse til å frakte instrumentet er også en veldig god idé, uansett hvor langt eller kort man skal reise, eller hvis man bare vil oppbevare den på en trygg måte hjemme. Et stativ er også veldig smart, og hvis man skal på en scene er det også nødvendig med mikrofon til mandolinen, sånn at den kan komme best mulig frem. Danmusikk har masse forskjellig utstyr til mandolin og andre strengeinstrumenter. Danmusikk har flere typer og både elektriske og akustiske alternativer.

 

Mandolin – et instrument med historie

En mandolin er noe de fleste kjenner til. Det er opprinnelig fra Italia og ble originalt formet som en lutt, selv om den i nyere tid har blitt mer flat, på samme måte sonen gutar. Den stemmes på samme måte som kan stemmer en fiolin og den har fire doble strenger. Mandoliner brukes i utrolig mye forskjellige musikk, både moderne og historisk musikk, og det kan til og med finnes musikk til desiderte mandolin-orkestre, der orkesteret består utelukkende, eller nesten utelukkende av en samling av mandoliner. Det er klart noe du bør sjekke ut hvis du skal finne en mandolin.

Flere nyheter