LED-belysning for ditt hjem

01 november 2021
Maria Laugesen

editorial

LED-pærer gjør det enklere for deg å spare energi, noe som gavner både miljøet og ikke minst din egen økonomi. Derfor bør du tenke over om du skal skifte ut belysningen i hjemmet til LED-belysning. Det kan du gjøre helt uten å gå på kompromiss med flott design.

Hva er LED-pærer?

LED er står for lysemitterende diode, og dette er en diode som gir lys ved tilførsel av elektrisk strøm. Lyset kan være forskjellige farger avhengig av materialet i dioden, så du kan få alt fra rødt til nesten hvitt lys.

Den helt store fordelen med LED er selvfølgelig at den er mye mer energieffektiv enn andre lyskilder. Når man sammenligner med de vanlige glødepører som også ofte brukesi i Norge, så er det mye å spare. En glødepære omdanner nemlig bare 5% av tilført energi til lys, mens resten blir til varme. I en LED-pære blir rundt 80% av energien til lys, og det betyr at de bruker rundt 10-15 ganger mindre strøm.

Samtidig har den en lang levetid, som ofte er minimum 15.000 timer. Dette er sammenlignet med en glødepære, som gjerne holder rundt 1000 timer.

Hvordan ser LED lyskilder ut?

En LED lyskilde kan være mange ting. Det kan være dioder samlet til en lyspære som du kan bruke i en lampe, men det kan også være for eksempel lysrør, LED strips, paneler eller kanskje lys for kjøretøy. LED-teknologien kan nemlig brukes på mange måter, så du får lyskilder i alle former og fasonger.

Hos https://ledlyskilder.no/ har de et imponerende utvalg innen LED lyskilder, og her kan du finne noe for ethvert behov. Det er både belysning til hjemmet, til utendørsbruk og tilmed til bilen. Finn din favoritt i dag, så du kan gjøre noe bra for både miljøet og din egen økonomi ved å skifte til LED belysning.

Flere nyheter