Lån på nettet – tenk på dette

29 mars 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er mange måter å låne på, og en av de måtene som er blitt mest populære og fått mest oppmerksomhet de siste årene, er lån på nettet. Dette er blitt en måte å låne på som du helt sikkert har sett reklame for både på tv og hørt på radioen, men hvordan fungerer det egentlig? Det skal vi se litt nærmere på her. 

Hva er egentlig lån uten sikkerhet? 

Noe av det første man legger merke til med onlinelån, er at det er snakk om det man kaller lån uten sikkerhet. Det vil si at lånet ikke skal sikres med en form for sikkerhet i verdigjenstander eller eiendom. Det er nemlig sånn at når man låner penger i en fysisk bank, så er det som regel et krav om at man skal stille sikkerhet for dem summen man vil låne. Det er ikke for din sikkerhet, men for bankens, så riiskoen ikke blir så høy ved å låne ut penger.

lån

På nettet er det altså uten denne sikkerheten, og dermed blir det fort litt mer risikabelt for lånestedene og bankene og låne ut penger. De justerer denne risikoen ved å ha litt høyere renter og gebyrer, til gjengjeld trenger man ikke fortelle hva man skal bruke lånet til. 

Sammenlign flere lån – det er lurt 

Det er også en god ide å sammenligne flere lån uten sikkerhet. Det finnes så utrolig mange tilbud og typer lån på markedet i dag, og det kan fort bli unødvendig dyrt hvis man ikke setter av litt tid til research først. Når man sammenligner kan man ta for seg de omfattende låneeksemplene som står ved hvert lån – her kan man nemlig se et realistisk bilde av hva lånet koster. Da kan du sammenligne de lånene du tenker er interessante, og se hva forskjellen er i pris og vilkår.

Flere nyheter