Isolering av ditt hjem redder miljøet

30 januar 2020
Mathias Bjelland
Isolering av ditt hjem redder miljøet

Isolasjon og miljø

Isolasjon er en veldig viktig del av husets struktur. Dette gjelder spesielt hvis du bor på et sted som snør om vinteren. Vi setter vanligvis ikke pris på viktigheten av et godt lag med isolasjon. Dette er ikke vår skyld, og skyldes i stor grad at det er skjult isolasjon mellom de tørre veggene i huset vårt, slik at vi vanligvis ikke ser dem i aksjon, men vi føler definitivt at de gjør jobben sin. For eksempel kan varmeisolering i Stavanger virkelig føles på kalde vinterdager i byen. 

Isolering er veldig gunstig på mange måter, inkludert noen som vi egentlig ikke tenker på. En av disse måtene er det faktum at god isolasjon faktisk bidrar til å bekjempe klimaendringer. Dette vil være fornuftig mot slutten av forklaringen. Et godt isolasjonslag forhindrer at like mye varme slipper til utsiden, bortkastet i prosessen. Dette betyr at hjemmets varmesystem ikke trenger å jobbe så hardt for å opprettholde en viss temperatur i huset.

Redusere karbonavtrykket vårt

Dette betyr at varmesystemet vil kreve mindre energi for å gjøre jobben sin. Mindre energi som brukes av varmesystemet betyr at den samlede energibruken i huset ditt vil gå ned. Siden energiregningen din er bundet til hvor mye energi du bruker, vil energiregningene dine bli kraftig redusert. Men dette betyr også at du, ved å bruke mindre energi, vil redusere mengden fossilt brensel som må brennes for å opprettholde kraftnettet.

Jo mindre fossile brensler vi forbrenner som art, jo mindre vil det totale karbonavtrykket vårt være. Slik vil du ikke bare spare penger i det lange løp, men også hjelpe deg med å bekjempe klimaendringer. Det er viktig i den tiden vi går inn i, spesielt i henhold til energibruket. Når vi skal spare med transport, så glemmer vi ofte huset. Men det er der vi sparer mest!

Flere nyheter