Dette skal du tenke på før du asfalterer

30 november 2021
Johanne Larsen

editorial

Det er flere ting du skal huske på når du skal asfaltere hvis du vil ha det beste mulige resultat. Det skal vi se litt nærmere på her, så du kan få gode råd og tips med på veien til flott asfalt. 

Hva skal jeg huske på?

image

Allerede før asfalteringen går igang, er det noen ting man skal ta hensyn til og undersøke hvis man vil ha et godt resultat. Det kan være å sjekke hvor mye underlaget kan bære. Det er svært viktig for at asfalten skal kunne tåle for eksempel personbil. For å gjøre underlaget, eller det man faktisk kalles bærelaget i denne sammenhengen, sterkt nok, kan man legge et lag med grus eller pukk under asfalten. 

Det andre du skal tenke på er at underlaget skal komprimeres. Det er mange som tror at man kan nøye seg med å jevne ut bærelaget av grus eller pukk, men det er ikke tilfellet. Man kan i mange tilfeller vanne materialer for å komprimere det. Hvis man ikke får komprimert bærelaget godt nok, kan man risikere vanndammer og lignende når asfalten er lagt. Det er altså en god ide å legge litt ekstra mye arbeid og forberedelse i underlaget før man går i gang med selve asfalteringsprosessen. Du kan lese mer om asfalt på https://nordasfalt.no/

Hvorfor asfalt?

Men hvorfor skal man egentlig velge asfalt? Det er det flere grunner til. Det er selvfølgelig på mange måter et estetisk valg. Det er jo sånn at asfalt ser både pent og ryddig og, og kan ‘rydde’ opp et område som ikke har sett ordentlig ut tidligere. Det gir også en jevn overflate som er svært behagelig å kjøre på. Det er også en klar fordel at asfalt har lang levetid med godt vedlikehold. Det kan for eksempel være å spyle og feie asfalten jevnlig. 

Flere nyheter