Bruk sommerkjoler hele året

03 mars 2022
Johanne Larsen

editorial

Er det kanskje på tiden få litt mer bruk av flotte sommerkjoler? Det kan kanskje være det som gjør at du går for den fine sommerkjolen du har ønsket deg i butikken, at man faktisk kan bruke den hele året med litt smarte grep og god velvilje. Det skal vi se på litt nærmere her, så du kan få en garderobe som fungerer hele året. 

Helårsgarderobe?

I et land som Norge der vi har fire sesonger som er vidt forskjellige rent klimamessig, er det kanskje ikke så rart at vi har garderober som reflekterer dette i stor grad. Mange har separate garderober for vinter- og sommerhalvåret, og skifter en gang i halvåret for at klærne skal passe med sesongen. Men da er det mye som ikke blir brukt store deler av året, og kanskje til og med klær som vi er glad i og føler oss svært vel i. Men kan man løse det?

sommerkjoler

Bruk sommerkjoler i alle sesonger 

Noen ting er kanskje helt nødvendige å pakke bort når sesongene skifter, men sommerkjoler er ikke nødvendigvis en av dem. Det er nemlig sånn at de flotte sommerkjolene, som du føler deg fantastisk i, kan gjøres både høst-, vår- og vintervennlige med bare få grep. Det handler bare om p ha gode baseplagg tilgjengelig så du enkelt kan transformere garderoben din.

Det er disse som kan pakkes opp og ned når sesongen skifter, og ikke de fine kjolene. Med en varm, tynn merino eller kasjmirgenser, kan du nemlig enkelt legge lag under kjolen, så den kan brukes i de kalde månedene. En ribbestrikket cardigan eller genser, kan også gi en sesongpassende kontrast til et florlett chiffonsommerkjoleskjørt. Det er uendelig mange muligheter, men det krever at man tar et skritt tilbake og betrakter garderoben sin på en litt ny måte – er det virkelig sånn at du må pakke bort alt? 

Flere nyheter