Betong har vært meget viktig for oss

30 januar 2020
Mathias Bjelland
Betong har vært meget viktig for oss

Betydningen av betong

Betong er det mest brukte konstruksjonsmaterialet på planeten. Den er enkel å lage, relativt billig, og varer lenge. Betong er et materiale alle vet om, men veldig godt vet om dets historie og dets betydning i hverdagen vår. Betong er et av materialene som gjør den moderne verden og byer mulig. Betong er en av de usungne heltene i vår tid.

Betong ble først laget i det gamle Roma for å hjelpe bygging av byer og tilhørende infrastruktur. Betong er faktisk veldig enkelt å lage. Hovedingrediensene er ganske enkelt vann, grus og sement blandet sammen i visse proporsjoner. Innføringen av betong gjorde det mulig for romerne å konstruere bygninger raskere og mer komplekse enn noen gang før. Over tid ble betong instrumental i planleggingen av romerske byer, og det var slik det ble bærebjelken det er i dag.

Så viktig er egentlig betong

Når du tenker på det, uten betong som hos https://www.ulsteinbetong.no/ for eksempel, ville byer slik vi kjenner dem ganske enkelt ikke være mulig. Betong har gjort det mulig for oss å bygge skyskrapere og all slags infrastruktur. Lange broer som spenner over store avstander holdes vanligvis opp med betong, stål eller begge deler. Før betong ble bygninger enten konstruert sakte av stein eller raskt fra tre. Trebygninger kunne ikke overstige noen få historier i de fleste tilfeller. Steinbygninger var derimot kjent for å ta mange år å konstruere og kom for store utgifter.

Når betong ble introdusert i ligningen, kan bygninger bygges raskere enn noen gang før. Betong har også fått ned grunnkostnadene for bygninger. Dette har muliggjort bygging av rimelige boligfelt for de som ikke hadde råd til anstendige boliger før. Uten konkret ville livene våre blitt mye annerledes enn det er nå. Betong er virkelig et av miraklene i den moderne verden som vi tar for mye for gitt.

Flere nyheter